Povratak

Ode i ova nenormalna 2020.

gifer.com

Fala kurcu, i red je bio.

Da smo znali kakva će biti, pa da je prošle godine uopšte ne daunloudujemo, nego samo šutnemo u dupe, pljunemo, povučemo se za uvo i triput kažemo cok, cok i cok!

Al’ ne, oćemo mi Novu godinu, oćemo jelku, poklone, vatromete, rusku i sarmu, oćemo da se ljubakamo, grlimo i razmenjujemo nežnosti.

Umesto da smo naglas rekli „Iš, iš, Sotono, u vodu! Neka fala, nećemo te, hvalalepo, doviđenja, bilo je nama dobro i u 2019., ajde lepo vrati se odakle si došla, bič, ćao, bao!“

Al’ ko je znao…

Ko je znao da će neki glupavi Kinez tamo na nekoj pijaci da pojede šišmiša?

Ček!

Polako!

ZNALI STE?!

Niste?

Mislim, znali ste da jedu šišmiše, al’ niste znali da šišmiši nisu za jelo?

Ali, ali… neki jesu. Oni koji nisu zaraženi.

A šta ako je taj Kinez, pre šišmiša, pojeo pokvareno kuče? Ili pokvarene alge? Soja sos? Tofu?

Mnogo je tu ili/ili za jedan virus, za koji znamo da ništa ne znamo. I sada to meni stvara nepotrebnu nervozu. Na mojih nedavnih 180/100 to bi bilo previše.

Možda je nauka na pogrešnom tragu, možda smo krenuli od tačke gde je sve moguće, pa i virus od šišmiša? Pošli su od pretpostavke, pitali ga šta je jeo, on rek’o betmena i to je TO. Virus izolovan!

Nisu išli u dubinu. Greška!

Ja bih da sada nekako vratimo tu 2020-tu, pa da odemo na tu kinesku pijacu, nađemo tog Kineza koji je jeo šta je jeo, jebomupasmater nenormalnu, da mu otmemo ćasu sa sve štapićima i uradimo laboratorijsku analizu i ćase i Kineza. To bi bilo jedino pošteno, jer, šta ako uopšte nije od šišmiša?! Onda direktno vređamo tu mnogočlanu porodicu sisača malih sisica??? Mada i Kineskinje imaju male sise, znam, videla sam. I njih opip.. ispitati!

Ili, ako je od pokvarenih algi? Treba naći onu početnu algu u moru algi? Ili tražiti zrno soje u plastu soje? Mišn imposibl.

Ili, još gore, ako je od pokvarenog kučeta? Onog što hramlje po raskrsnicama i bulevarima, a čim mu daš kost, on ćapi i otrči u nepoznatom pravcu, đubre pokvareno?

E, moji vi, stvari treba gledati široko i iz svih uglova.

Nauka je takva disciplina gde je sve moguće. Gde najjače teorije padaju u vodu ako nalete na osobu koja, kao na primer ja sada, nemam šta pametnije da radim nego da mozgam kako da se vratimo i ispravimo grešku?

Giphy.com

Ja sam to, drugarice i drugovi, gledala na filmu da može.

Spava mi se, pa ću ovu naučnu disertaciju da razradim ovih dana, ali povratak u prošlost je moguća ako prošlost postoji. Za budućnost nisam sigurna, to još niko nije dokazao.

giphy.com

Vratiću vas ja u 2020. videćete vi, samo da se naspavam. A onda krećemo ispočetka, al’ prvo sa grljenjem i ljubakanjem… drugačije ne može. I ne sme!

Da budete zdravi u glavu i u noge, to vam od srca želim. A šta želim vama, želim i sebi.

Izdržite, vraćamo se u januar 2020. pa sve ispočetka! Neće nama da se računa dveiljadeidvadeseta k’o da nije ni postojala. Nije postojala, a meni čelo izborano, sise otromboljene i dupe isto tako. Šalim se, dupe nije.

13 одговора на “Povratak

    • Hvala, takodje 🎉🎉🎉🎉🎉
      Skrivio mi, evo jos se oporavljaju od kovida cerka i majka 🙁
      Ovo za betmena je bilo proročanstvo, eno ga ispred Bele kuce 😊 Kad si vec provizoran, kaću da se udam? 👰

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s