Džaba.

Džaba meni što sam hodala Potemkinovim stepenicama gore-dole, što sam videla kip Bude od 5,5 tona čistog zlata, šetala Kineskim zidom, slušala muzičku fontanu u Barseloni i Singapuru, krstarila i Dnjeprom i Crnim morem, gledala Žizelu u Odesi, jela gulaš sa šljivama u Sadku i vruć baget u Sen Tropeu, šetala Kroazetom, pila kafu na Pjaci Svetog Marka, prisustvovala ceremoniji venčanja u Kraljevskoj palati u Bangkoku, jela supu od ajkulinih peraja negde na Orčard roudu, i grickala najveći i najštrokaviji kikiriki u sred Aleksandrije, kupala se u Crvenom moru, jahala i kamile i slonove, mahala pandi, slikala kumu sa ogromnom arom na glavi, jela kolače sa dvajesčetvorokaratnom pozlatom u Strazburu i pila kafu sa konzulom, šetala Crvenim trgom u više navrata, slikala mamu i tetku ispred Šopenovog spomenika, gledala koridu i uživala u flamenku, slikala presto poslednjeg kineskog cara, doživela peščanu oluju, na trgu u Bolonji plašila golubove, u San Marinu se slikala sa vitezom (ok, ok, samo sa oklopom), videla i ta španska sela na vrhu Barselone, upoznala neke fine ljude na jugu Francuske u jednom rudarskom mestu i svako malo govorila „sava“ i smeškala se. Doživela Rusiju u svom svom jadu i bedi, a tako veličanstvenu i impozantnu, smejala se kineskoj deci i njihovim prorezima na dupetu, doživela da mi Tajlanđanke dobacuju „oooOOooo seksi lejdi“, kupila te 1990. prve tange, vozila se vozićem na jednoj šini, tuk-tukom, velikom crnom volgom sa bezbednosnim snagama SSSR-a, tramvajem gde se vrata otvaraju sa obe strane vozila, letovala na farmi jelena, pila iz češkog kristala, videla i Budim i Peštu, u Temišvaru kupovala orahe, u Segedinu kobasicu i ukrase za jelku…

Džaba meni sve to kad Miljana obara sistem i kaže da Portugal i Mongolija nemaju glavni grad i da je Kina glavni grad Japana. 

I sad uopšte ne znam gde sam ja to bila i da li sam uopšte i bila.

Ko je odgledao prvi snimak ima još jedan gratis: 

 

Šta sam ono htela da vam kažem?

E, da, džaba meni što sam videla to što sam videla, kad ja volim da gledam Zadrugu pičkamimaterina da mi pičkalepamaterinabaš. 

Vi, kako ste? 

28 одговора на “Džaba.

  1. Ženo, pročitah te u sitne sate noćas… idi bre u persun, nisam mogla da spavam posle. Znam podosta o ovim gadostima 😉 u „najgledanijim g……“, na svoju nesreću , jer sam radoznala pa zavirim na netu samo, u najnovije vesti na istu temu. Ovo mi je promaklo… mora da sam pogrešno procenila da nije važno, kad ono međutim… edukativni program do bola. Bravo za naše obrazovanje, msm obrazovni sistem, kažu da je ova po kratkom postupku završila srednju školu i koju godinu gakulteta pride. Budućnost Srbije!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s