Dođe mi da vrisnem tvoje ime!

Dok nas slepci vode, nemi pričaju, a gluvi nas slušaju, ovoj Srbiji neće skoro da krene nabolje.

Možda ovo nije stav Srbije, ali jeste moj, lični, najintimniji. Skoro kao gaće. Imam ih, al’ ih ne pokazujem, a mogu, ako mi se baš prohte, kao sada, recimo.

Ne mislim na gaće, manijaci!  Samo sam vam plastično objasnila, uozbiljite se. Cccc… 

Situacija je sledeća:

Ispranih mozgova, uskoro nećemo moći da razlikujemo laž od istine, dobro od zla, ideju od budalaštine, pravdu od nepravde, maketu od zdanja, lepo od ružnog, stvarnost od iluzije.

Smutna neka vremena. I u takvim vremenima uvek pobeđuje loše.

Glup prejebe pametnog, hohštapler poštenog, neškolovan školovanog, naivan mudrog.

To je neki kosmički zakon, gori od Marfijevog. A protiv Kosmosa se ne može. Sile su to nepoznate, mračne, prevrtačke, od dana bi da naprave noć, od belog crno, od vidljivog nevidljivo.

Al’ od nevidljivog da naprave komercijalno, pa to ni Bogotaciostalepičkematerine ne bi mogle da smisle ni u najluđem besu. 

Prodaju stanove sa pogledom na park, operu, hotel, promenadu. Ajde što prodaju strancima zemlju, fabrike, radnu snagu, mašine, opremu. Sve je to opipljivo, vidljivo golim okom, može da se premesti, uslika… 

Prodaju vazduh u predelu Savamale, na različitoj nadmorskoj visini.

Po nepoznatoj ceni. Nepoznatog projektanta, ali poznate belosvetske firme Eagle Hills sa osnivačkim ulogom evidentiranim u Agenciji za privredne registre (APR) od 100 dinara. Ja i dalje ne verujem da je ta informacija istinita. Tvrde da jeste.

Eagle Hills

Kako god, ja sam se prijavila za kupovinu takvog vazdušnog prostora sa dve spavaće sobe. Računam, bolje da se prijavim na vreme, lako ću da odustanem, bitno je da imam „rezervaciju“, ne košta ništa, a kad je džabe – i sirće je slatko. 

Evo šta su mi odgovorili: 

„Hvala Vam na interesovanju za Belgrade Waterfront.

Redovno ćemo Vas obaveštavati o razvoju projekta i predstojećim događajima.
Za dodatna pitanja, molimo Vas da pozovete naš besplatni telefon 0800 300 888 ili +381117888888, ili da posetite www.belgradewaterfront.com za vise informacija.

Napominjemo da ovaj formular nije pozivnica za prisustvo na bilo kom događaju.

Srdačan pozdrav“

Ne znam doduše kako bih mogla da koristim e-mail kao pozivnicu za prisustvo nekom eventu, al’ računam, ja sam žena iz naroda, ne moram sve ni da znam. 

DJevojkaOdOvaca

Na osnovu svega, mogu skromno da zaključim:

Bog možda i postoji, ali „Beograd na vodi“ bez sumnje – egzistira.

Čardak ni na nebu, ni na zemlji koji pleni svojom lepotom, elegancijom, konstrukcijom, najmodernijim arhitektonskim rešenjima 21. a možda i 22. veka postoji, a to što smo mi glupi i ćoravi, što ne vidimo dalje od nosa, uključujući i članove SANU, neke slepce arhitekte koji su poslali primedbe o beskorisnosti, neisplativosti i štetnosti jednog ovakvog „projekta u nastajanju“ i to na 22 strane, to nas ne opravdava. Ni pred Bogom ni pred Arapima. 

Te s toga predlažem: „Veži konja gde ti Vođa kaže“, pa tačno i za ljuljašku na pomenutoj promenadi.

I sve to sada nije bitno, nego, evo, tražeći upravo nešto na malom ekranu mog teve prijemnika, naleteh na našu prelepoticu JK za koju rekoše da je „skinula“ stil KK (Kim Kardašijan), ili je ova od JK, zanimljiva neka tema, ne pohvatah sve konce.  

Čula sam samo da JK ima dvadesetogodišnju blistavu, ponavljam, blistavu karijeru, i za mene ovog trenutka Kosmos može da stane. 

 

 

Naređujem ti da staneš!!!

 

Jesam li ja to možda pre pasusa o JK pričala o nečemu bitnom? Ne mogu da se setim. A čim ne mogu da se setim, nije ni bitno.

Takve dve „bitnoće“ na ovoj planeti (JK i KK) mogu samo da stave tačku i da se poseru na moju večerašnju skromnu inspiraciju događajima u Srbistanu na vodi, lebu i magli. 

I ako ste mislili da ću sada da vrisnem njegovo ime, e baš neću! Ne reklamiram budale za dž.

#PEDERU #STOKO #KONJU #MONSTRUME #NATOSLUGO #IZDAJNIČE #BANDO #LAŽOVČINO #MANIPULATORU #OLOŠU #DODATIPOSOPSTVENOMNAHOĐENJU

Probajte vi! Možda Kosmos čuje pa ga proguta….

38 одговора на “Dođe mi da vrisnem tvoje ime!

  1. Rekla bih i #dupeuvlakaču#, ali, kome on može da stane u bulju, onoliki. Možda onaj „Mali“, da, ali, ON, joooook!
    Ono me je jako dirnulo o JK i blistavoj karijeri. Ne mogu da prestanem da ridam, majke mi. Samo kad se setim…. šmrc, šmrc, šmrc! 😕

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s