Mikelanđelov David iz mog ugla…

michelangelo_david

Na prvi pogled, moglo bi ovo da zaliči na muškarca, ali samo pripadniku LGBT populacije.

Ja i dalje tvrdim da je u pitanju kip žene/devojke, zatečene u trenutku dok je izlazila iz bare/reke/jezera, posle redovnog godišnjeg kupanja.

Na osnovu gustine kose, zaključak koji se nameće je, da je dotična, jakom ishranom (vepar, srndać, fazan) direktnim unosom proteina uticala na jačanje korena vlasi,  bez upotrebe preparata najnovije generacije, na sasvim prirodan i ekološki način. Povratak korenima. Voda i to je to!

Dotična je, na osnovu bora na čelu, sigurno imala i neke brige (kako očerupati fazana,  ošuriti svinju, đe sa rogovima od jelena? da l’ u supu, da l’ na zid?). Otuda i dve simetrično raspoređene bore između veđa, koje evidentno ne liče na morske pijavice, te donosim spontani zaključak da su u to vreme takve obrve bile u trendu.

Ako malo bolje zagledamo kapke, kao i očne jabučice, nameće se samo jedno… Dotična je bolovala od poremećaja rada štitaste žlezde.

Te davne 1000. i neke godine p.n.e. nekako nije baš bilo lako dovući jodiranu so, i time poboljšati rad pomenute žlezde, pa je bolest morala negde da se ispolji… Pa kud baš udari na oči!? Ok, ok…

Vrat. Da ne znam da je u pitanju homosapienka, ‘ladno bi se kladila na grlo broj PET. No dobro… u to doba nosile su se  teške haljine, pojasevi nevinosti, trista čuda…

Jak vrat zasigurno je posledica toga. Trebalo je lepo izneti model leto/zima 1007/1006 p.n.e., po cenu da stradaju vrat, kičma i kolena, koja su, kao što vidimo, prilično poprimila deformitete.

No, vratimo se do poprsja….

Žene tog doba generalno su imale vrlo male dojke. Srazmerno dojkama, eto i bradavičica, tek u naznakama. Moglo bi se reći da je umetnik u ovom slučaju imao smisla za srazmeru. 

Ono što vam se možda čini kao asimetrično su šake. Ne, neeee…  Šake su verno prikazane. Veličina istih potiče od svakodnevnog mešenja hleba kao i nošenja glava, koje je David donosio svojoj lepšoj polovini kao trofej. 

Karlica… Uska. Pretpostavka – težak porođaj. 

Venerin breg … loše izdepiliran. Usmine asimetrične, nabubrele, možda neka boleština… Klitoris smešan. U neskladu jedno sa drugim. Dalje ne bih da komentarišem. Po mom ukusu, prilično bljakasto!

Tabani… ravni – posledica nošenja rimljanki ili isusovki. Školski primer dustabanke.

Suma sumarum… Da je David zaista ovako izgledao, nikada ne bi pogodio Golijata praćkom u čelo. A možda i bi… E, đavo bi ga znao… 

To be continued…

Advertisements

12 одговора на “Mikelanđelov David iz mog ugla…

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s